Ρεκόρ συμμετοχών στον πρώτο αγώνα της Σφενδάμης

STA50012

Ρεκόρ συμμετοχών στον πρώτο αγώνα της Σφενδάμης

Sfendami Mountain Bike Race

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 22 Απριλίου 2007 ο πρώτος αγώνας ορεινής ποδηλασίας με την επωνυμία Sfendami Mountain Bike Race στη Σφενδάμη Πιερίας .
Ο αγώνας αυτός ανήκει στην κατηγορία Open πράγμα που σημαίνει ότι σε αυτόν μπορούν να συμμετέχουν αθλητές κάθε ηλικίας είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι ερασιτέχνες .
Η απόσταση της διαδρομής είναι 42 χλμ. με υψομετρική διαφορά 1240 μέτρων και αποτελείται από δασικούς δρόμους και μονοπάτια .
H εκκίνηση του αγώνα έγινε μπροστά από το δημοτικό σχολείο της Σφενδάμης, διέσχισε τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Πύδνας Αλώνια και Παλιόστανη και τερμάτισε στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε.
Η συμμετοχή των αθλητών έφτασε τους 118 οι οποίοι ήλθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας , από το Αργοστόλι – Αθήνα – Βόλο – Λάρισα – Κέρκυρα – Κεφαλονιά – Αλεξανδρούπολη – Δράμα – Θάσο –Καβάλα –Σέρρες –Χαλκιδική – Θεσσαλονίκη – Βέροια – Κατερίνη και πολλές άλλες.
Το διήμερο των εκδηλώσεων ξεκίνησε το Σάββατο στις 16:00 με την εγγραφή αθλητών και στις 20:00 άρχισε το DJ Party με πολλή μουσική φSTA50049αγητό και προβολή ταινιών με θέμα την ορεινή ποδηλασία πράγμα το οποίο είχε μεγάλη απήχηση στους παρευρισκομένους .
Την Κυριακή την ώρα της εκκίνησης υπήρχε μεγάλη συμμετοχή των θεατών Σφενδαμιωτών αλλά και πολλών επισκεπτών οι οποίοι εμψύχωσαν με το χειροκρότημα τους , τους αθλητές .
Η διοργάνωση προέβλεψε να υπάρχει υδροδοσία σε καίρια σημεία του αγώνα από ένθερμους εθελοντές .
Τον αγώνα αυτό στήριξε με την παρουσία η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του δήμου Θεσσαλονίκης – ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α , με 6 τετράτροχα οχήματα και 2 οχήματα διάσωσης .
Μετά την εκκίνηση του αγώνα ακολούθησε η λαϊκή ποδηλατοδρομία για παιδιά 6-10 και 11-12 ετών η οποία έφτασε τις 70 συμμετοχές .
Καθ’ολη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε ομάδα αθλητών με BMX ποδήλατα οι οποίο προσφέρανε πλούσιο θέαμα και ξεσήκωσαν τον κόσμο .
Ο αγώνας είχε φοβερή εξέλιξη καθότι ο Διτόπουλος Ιωάννης ( Αθλητής του ΠΑΟΚ ) STA50022κέρδισε τον αγώνα με διαφορά μονό 2 λεπτών από τον δεύτερο Κώστα Σταμούλη και χρόνο 2 ώρες και 8 λεπτά .
Από τους 118 αθλητές που ξεκίνησαν , οι 108 είδαν τη σημαία του τερματισμού . Επίσης στη λαϊκή ποδηλατοδρομία οι νίκες κριθήκαν με διαφορά ενός μέτρου .
Ως διοργάνωση θα ήθελα να ευχαριστήσω την αστυνομική διεύθυνση Αιγινίου και Κολινδρού , την Πυροσβεστική υπηρεσία Κατερίνης και Κολινδρού καθώς και τους διοικητές τους όπως και το γενικό νοσοκομείο Κατερίνης για την κάλυψη του αγώνα . Επίσης την Outsports , τη ΜΑΣ Αναγέννηση Σφνεδάμης , το δήμαρχο και το δήμο Πυδνας για τη βοήθεια του τον πρόεδρο της Σφενδαμης Στέφανο Γεροντίδη , την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. την ομάδα εθελοντών Σφενδαμης και Παλιόστανης καθώς και τον κόσμο της Σφενδαμης και της Παλιόστανης για την εκπληκτική τους συμμετοχή και παρουσία.
Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς της εκδήλωσης , τον Ιορδάνη Στεφανίδη , τον Άγγελο Τσιτουρίδη , τον Κώστα Σαββίδη οι οποίοι ήταν η ψυχή των εθελοντών και όλους τους αθλητές που συμμετείχαν.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου

Υπεύθυνος Διοργάνωσης
Μπάμπης Τσανακτσίδης

 

Comments are closed.