8ο SMF Sfendami Mountain Festival (26-27/04/2014)

afisa smf 2014 1

8ο SMF Sfendami Mountain Festival (26-27/04/2014)

smf_uci1

Το S.M.F – Sfendami Mountain Festival είναι ένα διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνεται κάθε χρόνο στα μέσα Απριλίου στην Σφενδάμη Πιερίας και για το 2014 επαναλαμβάνεται για 8η συνεχόμενη χρονιά.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η διάδοση αθλημάτων όπως είναι το ορεινό τρέξιμο και η ορεινή ποδηλασία η προσέλκυση αθλητών,παιδιών γονέων και θεατών σε ένα κοινό στόχο όπως είναι η αγάπη για τον αθλητισμό την φύση αλλά και την ανάδειξη τις ευρύτερης περιοχής .Διοργανωτής είναι ό ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με έδρα την Σφενδάμη ,χώρος εκδηλώσεων είναι ο λόφος του προφήτη Ηλία, ένας χώρος που αρμόζει στο festival με δυνατότητα των συμμετεχόντων για ελεύθερη κατασκήνωση άμεση πρόσβαση στις διαδρομές των αγώνων αλλά και περισσότερες δράσεις από καινούριες δραστηριότητες. Ο Λόφος Προφήτη Ηλία.βρίσκεται 2,5 χιλ έξω από την Σφενδαμη. Διαθέτει τουαλέτες και ντουζιέρες με ζεστά νερά για αθλητές και κατασκηνωτές χώρους εστίασης και αναψυχής για όλους .

Το    8o SMF  sfendami mountain festival περιλαμβάνει 

Σάββατο 26 Απριλίου 
 Aγώνα UCI  XCO  C2   elite man -woman  .   10+00  και   12+00

Διαδρομή κυκλική 5 χιλ  με 160 μέτρα υψομετρική διαφορά στον κύκλο

Oι αγώνες έχουν ενταχθεί στο καλεντάρι της       UCI (παγκόσμιας ομοσπονδίας     ποδηλασίας )     κατηγορία  C2 .

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι αθλητές και αθλήτριες έχουν εθνικά δελτία και δελτία της UCI 

 

Aγώνας  ορεινού τρεξίματος  23 χιλ  και 10 χιλ. ώρα εκκίνησις 3+οο με 880 μέτρα υψομετρική διαφορά  για τα 23 χιλ και  350  στα 10 χιλ .

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες ορεινού τρεξίματος 10 χιλ   άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 12  έτος.

Στον αγώνα  23 Χιλ  άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15  έτος

 Κατηγορίες αγώνα ορεινού τρεξίματος 10 χιλ

Γενική κατηγορία ανδρών

Γενική κατηγορία γυναικών

Κατηγορίες αγώνα ορεινού τρεξίματος 23 χιλ

  • Γενική κατηγορία ανδρών
  • 15-18 ετών
  • 19-39 ετών
  • 40-49 ετών
  • 50+
  • Γενική κατηγορία γυναικών
  • Πολυπληθέστερη ομάδα συμμετοχών στον αγώνα ορεινού τρεξίματος  10 και 23 χιλ

Παιδικοί αγώνες ορεινού τρεξίματος   

  • 2-4 ετών ( Το συγκεκριμένο αγώνισμα γίνεται με συνοδεία ενός γονέα η συνοδού)
  • 5-8 ετών ( 600 μέτρα)
  • 9-12 ετών (1200 μέτρα)

 

Κυριακή 27 Απριλίου εκκίνηση 

Αγώνας  open  ορεινής ποδηλασίας 42 χιλ με 1680 μέτρα υψομετρική διαφορά και 23 χιλ κατηγορίας fun     εκκίνηση     10:30

Δικαίωμα συμμετοχής

Άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 12 έτος.

Αθλητές ηλικίας 12-18 ετών χρειάζεται υπογραφή κηδεμόνα .
Κατηγορίες αγώνα ορεινής ποδηλασίας 42 χιλ

Κατηγορίες αγώνα ορεινής ποδηλασίας  42  χιλ

  • Γενική Κατηγορία ανδρών
  • Γενική κατηγορία γυναικών  
  • 16-18 ετών
  • 19-29 ετών
  • 30_39 ετών
  • 40-49 ετών
  • 50+
  • Ηλεκτρικά ποδήλατα (42 χιλ)

Κατηγορίες αγώνα ορεινής ποδηλασίας  23   χιλ

  •  Γενική κατηγορία ανδρών
  • Γενική κατηγορία γυναικών
  • κατηγορία   12-15  ετών
  •  
  • Πολυπληθέστερη ομάδα συμμετοχών στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας
  • Νικητής και νικήτρια διημέρου

παιδικοί αγώνες ορεινής ποδηλασίας

  • 2-4 ετών (400 μέτρα )
  • 5-8 ετών ( 600 μέτρα)
  • 9-12 ετών (1200 μετρα).

Όλοι οι παιδικοί αγώνες είναι δωρεάν

Δικαίωμα συμμετοχής
Η γραμματεία θα λειτουργεί για την παραλαβή αριθμού και εγράφης αθλητών το Σαββάτο 26 Απριλίου από τις 8.00 έως και 15 λεπτά πριν την εκκίνηση των  αγώνων  και την Κυριακή από τις 7+30 εως και 15 λεπτά πριν την εκκίνηση τού αγώνα.(σε περίπτωση συμπλήρωσης αριθμού αθλητών,300 στο run και 500 στο mtb της ήμερες των αγώνων δεν θα γίνονται εγγραφές )
Βραβεία – Έπαθλα
Kύπελλο στον 1ο νικητή  κάθε κατηγορίας και στην 1η νικήτρια κάθε αγωνίσματος και μετάλλιο στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας
Δίπλωμα και μετάλλιο σε όλους τους τερματίζοντες των αγώνων
Ηλεκτρικά ποδήλατα (εφόσον είναι περισσότερες των 10 οι συμμετέχοντες (42 χιλ)
Κύπελλο Πολυπληθέστερη ομάδα συμμετοχών στον αγώνα ορεινού τρεξίματος
Κύπελλο Πολυπληθέστερη ομάδα συμμετοχών στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας
Κύπελλο Νικητής και νικήτρια διημέρου

Οι αγώνες είναι open  και ο κάθε συμμετέχον επιλέγει σε ποιον αγώνα θα συμμετέχει η και στoύς δύο

χρονομέτρηση αγώνων

Για όλους  τους αγώνες του διημέρου θα χρησιμοποιηθεί   ηλεκτρονική χρονoμέτρηση με  Chip RFID

  • Συμμετοχή αθλητών με ηλεκτρικά ποδήλατα

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν και οι φίλοι των ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων.  Οι αθλητές που θα συμμετέχουν με τα συγκεκριμένα ποδήλατα θα λάβουν εκκίνηση μετά την εκκίνηση των υπολοίπων κατηγοριών με  διαφορετική πινακίδα . Εάν οι συμμετοχές στην συγκεκριμένη κατηγορία ξεπεράσουν της 10 θα υπάρξει και κατηγορία νικητών. Στην γενική κατάταξη του αγώνα η συμμετέχοντες της συγκεκριμένης κατηγορίας θα είναι εκτός συναγωνισμού.

  • Βράβευση πολυπληθέστερης ομάδας

Απονομή βραβείου δικαιούται η πολυπληθέστερη ομάδα στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας και στον αγώνα ορεινού τρεξίματος. Τα αποτελέσματα θα βγουν από τις καταστάσεις συμμετεχόντων που βρίσκονται στην ιστοσελίδα τις διοργάνωσης.  Όσοι αθλητές δηλώσουν 2 ομάδες κατά την εγγραφή τους μόνο η πρώτη θα θεωρείται έγκυρη.  Τελική ημερομηνία εγγραφής αθλητών είναι η 23 Απριλίου.  Αθλητές που θα εγγραφούν σε ομάδα την ημέρα των αγώνων δεν θα συμπεριληφθούν στα αποτελέσματα για την επικρατέστερη ομάδα.

  • Tροφοδοσία αγώνων

Στον αγώνα ορεινού τρεξίματος υπάρχουν 4 σταθμοί υδροδοσίας και 2 τροφοδοσίας

  1. Τεπόνιτσα, 9 χμ. νερό
  2. Αεροπορία, 14 χμ νερό, ισοτονικό, ξηροί καρποί
  3. Τσαϊρια – Καταχαλίτικα, 18 χμ νερό, ισοτονικό, ξηροί καρποί, gel

Στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας υπάρχουν 6 σταθμοί υδροδοσίας τροφοδοσίας

  1. Τεπόνιτσα, 9 χμ (νερό)
  2. Αεροπορία, 14 χμ (νερό, ισοτονικό)
  3. Τσαϊρια – Καταχαλίτικα, 18 χμ (νερό, ισοτονικό, ξηροί καρποί, μπάρα, gel)
  4. Τεπόνιτσα, 28 χμ (νερό)
  5. Αεροπορία, 32 χμ (νερό, ισοτονικό)
  6. Τσαϊρια – Καταχαλίτικα, 38 χμ (νερό, ισοτονικό, ξηροί καρποί, μπάρα)
  • Σταθμοί ελέγχου

Στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας όπως και στον αγώνα ορεινού τρεξίματος θα υπάρχουν 4 σταθμοί ελέγχου σε κομβικά σημεία της διαδρομής. Όλοι οι αθλητές/τριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη σηματοδοτημένη διαδρομή και να φέρουν το νούμερο του αγώνα σε εμφανή σημείο.

  • Σήμανση διαδρομών

Η διαδρομές των αγώνων θα είναι πλήρως και εμφανώς σηματοδοτημένες με έγχρωμη κορδέλα σήμανσης ανά 15 μέτρα. Για την κατεύθυνση των διαδρομών θα χρησιμοποιηθούν πινακίδες Α4. Σε όλες τις διασταυρώσεις θα βρίσκονται πινακίδες Χ για τις λάθος κατευθύνσεις. Σε σημεία που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή θα βρίσκονται πινακίδες με 3 βελάκια. Τέλος θα βρίσκονται πινακίδες με την υπολειπόμενη απόσταση σε όλη τη διαδρομή ανά 2 χμ.

  • Tεχνική υποστήριξη ποδηλατικού αγώνα

Όλα τα ποδήλατα πού θα συμμετέχουν θα έχουν την δυνατότητα τεχνικού ελέγχου καθώς και στην εξέλιξη του αγώνα σε 4 σημεία.

  • Όροι συμμετοχής

Κάθε αθλητής με την συμμετοχή του στον αγώνα δηλώνει υπεύθυνα ότι αποδέχεται τους κανονισμούς της προκήρυξης και ότι είναι απολύτως υγιής (σωματικά και ψυχικά) για την συμμετοχή του στους αγώνες, αντιλαμβανόμενος όλους τους πιθανούς κινδύνους που απορρέουν από την συμμετοχή του σε αυτούς. Συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο με δική του ευθύνη και παράλληλα αποδέχεται ότι ο φορέας της διοργάνωσης,  όπως και κάθε πρόσωπο που εργάζεται και εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στη διοργάνωση των συγκεκριμένων αγώνων,  δεν φέρουν καμία ευθύνη απέναντί του για τυχόν τραυματισμό του, καταστροφή ή απώλεια προσωπικού εξοπλισμού ή αντικειμένων, πριν, κατά την διάρκεια και μετά τούς αγώνες. Κάθε αθλητής με την συμμετοχή του σε κάθε αγώνα δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν απαιτεί καμία αποζημίωση για φωτογραφίες, βίντεο, στιγμιότυπα, αποτελέσματα με προσωπικά του στοιχεία ή συνεντεύξεις του κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, που τυχόν θα χρησιμοποιηθούν από τον διοργανωτή ή τους χορηγούς για ενημερωτικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς.

  • Κανονισμοί αγώνων

Έγκυρη θεωρείται μια εγγραφή εφόσον έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής. Υποχρεωτική η χρήση κράνους στον ποδηλατικό αγώνα.

Χρονικά όρια αποκλεισμού δεν υπάρχουν και στους 2 αγώνες

Όλοι οι αθλητές/τριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη σηματοδοτημένη διαδρομή και να φέρουν το νούμερο του αγώνα σε εμφανές σημείο. Αθλητής πού δεν περνάει από σταθμό ελέγχου ακυρώνεται από τον αγώνα.

Αθλητής που δηλώνει συμμετοχή στην κατηγορία fun ολοκληρώνει στον αγώνα mtb τον κύκλο προεκκίνησης και τον πρώτο κύκλο των 19 χμ (σύνολο 23 χιλ).  Για οποιεσδήποτε απρόβλεπτες καταστάσεις πού δεν αναφέρονται στην προκήρυξη την ευθύνη έχει ο διευθυντής αγώνων της διοργάνωσης και ο τεχνικός σύμβουλος.

  • Ασφάλεια αγώνων

Θα υπάρχει κάλυψη κατά την εξέλιξη των αγώνων από ομάδα διάσωσης 40 μελών και 30 μελών της διοργάνωσης σε πολλά σημεία όπως και κάλυψη με επικοινωνία για την ασφαλέστερη διεξαγωγή τους.

Εκθεσιακός  χωρος  S.M.F 2014

Στο διήμερο του φεστιβάλ θα λειτουργεί και έκθεση με συμμετοχή από εταιρίες του χώρου της ποδηλασίας, αθλητισμού, διατροφής και του αυτοκινήτου στην καταπληκτική φύση της Σφενδάμης με φόντο τις κορυφές του Ολύμπου, των Πιερίων και του Θερμαϊκού κόλπου.

Παρακολούθηση αγώνων για τους θεατές

Οι αγώνες έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ευχαρίστηση των αθλητών αλλά και την παρακολούθησή τους από τους θεατές . Δυνατότητα παρακολούθησης των αγώνων θα έχουν οι θεατές από τον λόφο του προφήτη Ηλία σε απόσταση 1000 μέτρων με 2 περάσματα στον αγώνα ορεινού τρεξίματος και 3 περάσματα στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας. Επίσης η πρόσβαση σε σημεία των διαδρομών είναι εύκολη και άμεση με μέγιστη απόσταση από τον λόφο τα 2,5 χμ. Θα υπάρχει και χάρτης για να κατευθύνει τους θεατές σε διάφορα σημεία της διαδρομής !

  • Χώρος δημιουργικής απασχόλησης SMF

Χώρος όπου θα έχουν δυνατότητα τα παιδιά να παίζουν, να ζωγραφίζουν με θέμα το festival αλλά και να γνωρίσουν νέες δράσεις οικολογικού ενδιαφέροντος. Ο χώρος δημιουργικής απασχόλησης μετατρέπεται σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι το 2ήμερο για να δώσουμε στην νέα γενιά την δυνατότητα να δημιουργήσει εικόνες βγαλμένες από συναισθήματα του 2ημέρου αλλά να διδαχτούμε και να εμπιστευτούμε από αυτά για το μέλλον.

  • Καθαριότητα χώρου

Στον λόφο του προφήτη Ηλία για το διήμερο θα υπάρχει ομάδα καθαριότητας, 40 κάδοι σκουπιδιών σε διάφορα σημεία και κάδοι ανακύκλωσης αλουμινίου για να συμβάλουμε όλοι στην προστασία του περιβάλλον και να περάσουμε στην νέα γενιά το μήνυμα της προστασίας του.

  • Εστίαση θεατών επισκεπτών αθλητών

Σκεπαστοί χώροι με δυνατότητα γεύματος , και αναψυκτικών

  • Παρκινγκ ποδηλάτων

100 θέσεις παρκινγκ ποδηλάτων στον χώρο εκδηλώσεων σε διάφορα σημεία

 

  • Στις 26- και 27 Απριλίου η Σφενδάμη θα γεμίσει με παλμό, αγωνιστική διάθεση και δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Ο λόφος του προφήτη Ηλία θα ντυθεί με τον ανοιξιάτικο μανδύα του για να σας υποδεχτεί στο 8ο SMF.

Σας περιμένουμε στον πανοραμικό λόφο του Προφήτη Ηλία στη Σφενδάμη Πιερίας για να περάσουμε ένα διήμερο γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού.

 

Comments are closed.