Περιγραφή διαδρομών ,Σταθμοί ΜΤΒ-RUN 2017

0472_MTSF120409_copy__640x480_

Περιγραφή διαδρομών ,Σταθμοί ΜΤΒ-RUN 2017

Περιγραφή διαδρομής αγώνα  mtb  46 χιλ.   Η νέα διαδρομή επαναχαράχθηκε επάνω στην παλαιά με προσθέσεις μονοπατιών και δασικών δρόμων.Η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι η κεντρική πλατεία της Σφενδάμης. Το σύνολο της  είναι 46  χιλ  με 1315 μέτρα με υψομετρική διαφορά.Ένας αγώνας  καθαρά  cross country με εναλλαγές στο τερέν ανάμεσα σε αγροτικούς ,δασικούς δρόμους , μονοπάτια ,περάσματα από  μικρά ποταμάκια και  γεφυράκια .Η ιδιαιτερότητα του αγώνα είναι οι μικρές σε μήκος ανηφόρες και κατηφόρες.Ξεκινάει μέσα από τον χώρο εκδηλώσεων την κεντρική πλατεία της Σφενδάμης. Κινείται ανηφορικά με εναλλαγές  για 3.5 χιλ φθάνοντας στον Λόφο Προφήτη Ηλία.Ακολουθείται κατηφορική διαδρομή με μικρές ανηφόρες  όπου στο 8ο χιλ φτάνουμε στο ρέμα των Αλωνιών .Μια ανάβαση 800 μέτρων μας φέρνει στον κεντρικό δρόμο Αλωνιών όπου σε ασφάλτινη διαδρομή 800 μέτρων κάνουμε πέρασμα μέσα από την πλατεία του χωριού  και στο 10ο χιλ  ξαναβγαίνουμε σε δασικό δρόμο.Εδώ θα υπάρχει ο 1ος σταθμός υδροδοσίαςΠεριπλανώμενοι στο δάσος των Αλωνίων για 3 χιλ . ακολουθούμε το 1ο μονοπάτι μήκους 2 χιλ .Στο 15ο χιλ βρισκόμαστε σε λόφο και αρχίζουμε για 1 χιλ σε κατηφορικό μονοπάτι.

Στο τελείωμα του μπαίνουμε πάλι σε παρατεταμένο μονοπάτι μήκους 2+ χιλ.

Στο 19ο χιλ βγαίνουμε σε άσφαλτο .

Συνεχίζουμε και μετά από 800 μέτρα  στο 20ο χιλ. βρισκόμαστε στην κεντρική πλατεία της Παλαιοστάνης όπου βρίσκεται ο 2ος  κεντρικός σταθμός του αγώνα .

 Συνεχίζουμε ακολουθώντας κατηφορική διαδρομή σε αγροτικό δρόμο .

Μικρές εναλλαγές σε ανηφόρες και κατηφόρες μικρής απόστασης ανάμεσα σε 3 γεφυράκια   μας φέρνουν στο 27ο χιλ  στο γνωστό ρέμα της Τεπόνιτσας .

Τα 5 συνεχόμενα περάσματα στο ρέμα μας δροσίζουν τα πόδια για την παρατεταμένη ανηφόρα  1000 μέτρων .

Στο 31ο χιλ πάλι κατηφόρα για 1800 μέτρα με το πιο τεχνικό σημείο του αγώνα που υπάρχει η σήμανση με 3 βελάκια και χρειάζεται προσοχή .

Στην έξοδο του  ακολουθούμε μέσα στο δάσος για 1800 μέτρα δύσκολη ανηφόρα που στο 33,5 συναντάμε  τον 3ο σταθμό τροφοδοσίας και υδροδοσίας .

Πάλι κατηφορικό μονοπάτι για 3+ χιλ που μας φέρνει πάλι στο ρέμα της τεπόνιτσας.

Από το σημείο αυτό ξεκινάει δύσκολη ανηφόρα μήκους 2, 8 χιλ .

Στο 39ο χιλ βρισκόμαστε σε υψηλό λόφο στην τοποθεσία Αεροπορία .

Τε επόμενα 7 χιλ  είναι εναλλαγές σε απότομες κατηφόρες και ανηφόρες μικρής απόστασης .

Στο 46ο χιλ μας βρίσκει ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία της Σφενδάμης .

Συνολικά η διαδρομή αποτελείται

Ασφαλτινη διαδρομή 3 χιλ

Αγροτική ,δασική διαδρομή  33,5  χιλ.

Μονοπάτια  9,5 χιλ.

Σταθμοί υδροδοσίας

1ος Αλώνια στο 9ο χιλ.

 2ος Παλαιοστάνη  21ο χιλ  

3ος Αεροπορία  33,5ο χιλ

 

Περιγραφή διαδρομής αγώνα  mtb  26 χιλ.    Η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι η κεντρική πλατεία της ΣφενδάμηςΤο σύνολο της  είναι 26  χιλ  με 790 μέτρα   υψομετρική διαφορά.Ένας αγώνας  καθαρά  cross country με εναλλαγές στο τερέν ανάμεσα σε αγροτικούς ,δασικούς δρόμους και  μονοπάτια.Η ιδιαιτερότητα του αγώνα είναι οι μικρές σε μήκος ανηφόρες και κατηφόρες.Ξεκινάει μέσα από τον χώρο εκδηλώσεων την κεντρική πλατεία της Σφενδάμης. Αποτελείται από τα 3 γνωστά μονοπάτια της Σφενδάμης.  Η υπόλοιπη διαδρομή αποτελείται από δασικούς αγροτικούς δρόμους .Τα μονοπάτια στο 90% είναι κατηφορικά προσφέροντας  έως και 45 χιλιόμετρα  ταχύτητες .Tα 16 τελευταία χιλ. του αγώνα είναι κοινά με τον αγώνα των 46 Χιλ.Θα υπάρχουν 2 σταθμοί τροφοδοσίας Συνολικά η διαδρομή αποτελείται Ασφαλτινη διαδρομή 1 χιλ Αγροτική ,δασική διαδρομή  16  χιλ.Μονοπάτια  9. χιλ.Σταθμοί υδροδοσίας-τροφοδοσίας mtb  26 χιλ

1ος Αεροπορία 12ο χιλ.

 2ος Ελευθεροχωρινά  17,5ο χιλ

Περιγραφή διαδρομής αγώνα  mtb  12,5 χιλ.

Ένας αγώνας που απευθύνεται σε πρωτοεμφανιζόμενους σε αγώνες με δυνατότητα συμμετοχής από ηλικία 9 ετών και πάνω με συνοδό γονέα.

Η διαδρομή είναι αγροτικός δρόμος με εναλλαγή σε  δασικό . Έχει ενδιαφέρον καθώς έχει οι μικρές απότομες ανηφόρες  και κατηφόρες βάζουν  όλους τους συμμετέχοντες στο πνεύμα της ορεινής ποδηλασίας.

Η υψομετρική διαφορά της διαδρομής είναι 300 μέτρα

 Σταθμοί υδροδοσίας-τροφοδοσίας mtb  12,5  χιλ

1ος Αεροπορία 7,5 ο χιλ.

Περιγραφή διαδρομής αγώνα ορεινού τρεξίματος   21  χιλ.

   Η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι η κεντρική πλατεία της ΣφενδάμηςΤο σύνολο της  είναι 21  χιλ  με 620 μέτρα   υψομετρική διαφορά.Ένας αγώνας  καθαρά trail με εναλλαγές στο τερέν ανάμεσα σε αγροτικούς ,δασικούς δρόμους και  μονοπάτια.

Η ιδιαιτερότητα του αγώνα είναι οι μικρές σε μήκος ανηφόρες και κατηφόρες.

Ξεκινάει μέσα από τον χώρο εκδηλώσεων την κεντρική πλατεία της Σφενδάμης και τερματίζει στον ίδιο χώρο .

Η διαδρομή αποτελείται από μονοπάτια μήκους 5 χιλ και η υπόλοιπη διαδρομή  από δασικούς και αγροτικούς δρόμους .Στην μεγαλύτερη διάρκεια της διαδρομής βλέπουμε εικόνες από Όλυμπο ,Πιέρια Ορη και στην επιστροφή τον Θερμαϊκό κόλπο  .Μια ευχάριστη διαδρομή πού μπορεί να την ολοκληρώσει ο οποιοσδήποτε χωρίς καθόλου πέτρα η δύσβατα σημεία.

Θα υπάρχουν 2 σταθμοί τροφοδοσίας

1ος Αεροπορία 12,5ο χιλ.

 2ος Ελευθεροχωρινά  17,5ο χιλ

Συνολικά η διαδρομή αποτελείται

Ασφαλτινη διαδρομή 1 χιλ

Αγροτικός  ,δασικός δρόμος   15  χιλ.

Μονοπάτια  4,5 . χιλ.

Περιγραφή διαδρομής αγώνα  ορεινού τρεξίματος   12,5 χιλ.

Ένας αγώνας που απευθύνεται σε πρωτοεμφανιζόμενους σε αγώνες με δυνατότητα συμμετοχής από ηλικία 12 ετών και πάνω με συνοδό γονέα.

Η διαδρομή είναι αγροτικός δρόμος με εναλλαγή  σε δασική  . Έχει ενδιαφέρον καθώς έχει μικρές απότομες ανηφόρες και κατηφόρες  .Εξελίσσεται μέσα στην φύση με χρώματα και αρώματα της Άνοιξης .

Μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε και να μπει εύκολα στο πνεύμα των αγώνων ορεινού τρεξίματος

Η υψομετρική διαφορά της διαδρομής είναι 300 μέτρα  

Ένας σταθμός τροφοδοσίας υδροδοσίας  

1ος Αεροπορία 7,5 ο χιλ.

Περιγραφή διαδρομής αγώνα  ορεινού τρεξίματος   5 χιλ.

Ο αγώνας των 5 χιλ. δίνει την δυνατότητα συμμετοχής από 9 ετών και άνω με την συμμετοχή γονέα η συνοδού  να συμμετέχουν όλοι στο sfendami mountain festival .Η διαδρομή κινείται μέσα στην φύση περιμετρικά της Σφενδάμης σε χωμάτινη διαδρομή πανεύκολη για όλους και   σε ένα πανέμορφο ανοιξιάτικο τοπίο.

 

 

.

 

Comments are closed.