(10/04/10) S.M.F 2010

Sfendami Mountain Festival1

(10/04/10) S.M.F 2010

 

Το S.M.F – Sfendami Mountain Festival είναι ένα διήμερο εκδηλώσεων που γίνεται κάθε χρονο στα μεσα απριλιου και για το 2010 επαναλαμβάνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η διάδοση αθλημάτων λιγότερο διαδεδομένων στον κόσμο όπως είναι το ορεινό τρέξιμο και η ορεινή ποδηλασία . Η προσέλκυση αθλητών , παιδιών , γονέων και θεατών σε ένα κοινό στόχο όπως είναι η αγάπη για τον αθλητισμό και την φύση .

Το Sfendami Mountain Festival διεξάγεται στην Σφενδάμη Πιερίας και κέντρο των εκδηλώσεων είναι το δημοτικό σχολείο . Την πρώτη ημέρα γίνεται ο αγώνας ορεινού τρεξίματος και την δεύτερη ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας . Οι αγώνες είναι Οpen και ανεξάρτητοι και οι αθλητές συμμετέχουν σε οποίον επιθυμούν ή και στους 2 . Το Σάββατο 10 Απριλίου γίνεται ο αγώνας ορεινού τρεξίματος 23 χμ. Η εκκίνηση γίνεται μπροστά από το δημοτικό σχολείο της Σφενδάμης όπου είναι και το κέντρο των εκδηλώσεων . Ο αγώνας του τρεξίματος μετά από μια διαδρομή 23χμ. η οποία κινείται μέσα σε αγροτικούς δρόμους , δασικούς και μοναπάτια (των οποίων το σύνολο είναι 9χμ.) καταλήγει στο δημοτικό σχολείο όπου είναι και ο τερματισμός της διαδρομής . Την Κυριακη 11 Απριλίου γίνεται ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας . Ο αγώνας έχει εκκίνηση το δημοτικό σχολείο της Σφενδάμης και μετά από κυκλική διαδρομη 38 χμ. τερματίζει στο δημοτικό σχολείο . Η διαδρομή περιλαμβάνει 2,5 χμ. άσφαλτο , 13 χμ. μονοπάτι και η υπόλοιπη διαδρομή αποτελείται από αγροτικούς και δασικούς δρόμους . Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές 18 ετών και πάνω . Για αθλητες ηλικίας 15-18 χρειάζεται υπογραφή κηδεμόνα .

Στο διήμερο του Sfendami Mountain Festival θα πραγματοποιηθούν και αγώνες τρεξίματος και ποδήλατου για παιδιά ηλικίας 5-8 , 9-12 , 13-15 ετών . Θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος αντιπροσωπειών , show με ποδήλατα , pasta party , dj party , πολλές εκπλήξεις και happening .

Εγγραφές Αθλητών
Οι εγγραφές των αθλητών γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσηςwww.sfendami.gr . Η διοργάνωση θα δεχθεί για τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας όπως και για τον αγώνα ορεινού τρεξίματος συγκεκριμένο αριθμό αθλητών 300 ανα αγωνα . Οι εγγραφές θα λήξουν στις 7 Απριλίου . Ο αθλητηs που συμπληρώνει την φόρμα εγγραφήsπρέπει εντόs 10 ημερών να καταβάλει το αντίτιμο συμμετοχήs για την ολοκλήρωση της εγγραφής του . Η διοργάνωση ενημερώνεται αυτόματα για την κατάθεση του ποσού συμμετοχής .Μπορει ένας αθλητήs να κάνει κοινή κατάθεση για λογαριασμό άλλων αθλητών . Σε αυτην την περίπτωση θα πρέπει να ενημερώσει με imail τη διοργάνωση με τα ονόματα των αθλητών για τους οποίους εγινε η κατάθεση και σε ποια αγωνίσματα θα συμμετάσχουν . Εφόσον γίνει κατάθεση μέσω εμβάσματος απο αλλη τραπεζα θα πρέπει η διοργανωση να ενημερωθεί με email από ποιον αθλητή έγινε η κατάθεση και τον αριθμό καταστήμαστοs . Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα να καταβληθεί το ποσό με ταχυδρομική επιταγή . Τα στοιχεία και η διεύθυνση βρίσκονται στην Επικοινωνία του site . Τα ταχυδρομικά έξοδα επιβαρύνουν τον αποστολέα . To κόστοs συμμετοχήs για κάθε αγώνα είναι 25 ευρώ . Οι αθλητεs που θα λάβουν συμμετοχή και στουs 2 αγώνεs το κοστος ειναι 45 ευρώ . Όσοι αθλητέs ολοκληρώσουν την εγγραφή τουs μέχρι τις 7 Απριλίου θα έχουν το ονοματεπώνυμο τουs στην πινακίδα του ποδηλατου και στον αριθμό του τρεξίματοs . O κάθε αθλητήs θα έχει αριθμο συμφωνα με τον αριθμο που θα αναγράφεται στιs καταστάσειsσυμμετοχόντων . Οι 10 πρώτοι αθλητεs των αγώνων του 2009 εφόσον δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν αριθμό σύμφωνα με την θέση που έχουν τερματήσει στον αγώνα του 2009 . Για τους αθλητές οι οποίοι θα δηλώσουν συμμετοχή την ημέρα των αγώνων το κόστοs θα είναι 30 ευρώ και για οσουs δηλώσουν και στουs 2 αγώνεs 50 ευρώ . Ο κάθε αθλητήs δικαιούται με την εγγραφή του , αναμνηστικό δίπλωμα , μπλουζάκι της διοργάνωσης , μια κάρτα για συμμετοχή στο Pasta Party κα γεύμα μετά τον τερματισμό . Οι αθλητές που θα ολοκληρώσουν τον αγώνα ορεινού τρεξίματος δικαιούνται μετάλλιο της διοργάνωσης . Θα δοθούν ακόμη πολλά δώρα στους νικητές αλλά και στους υπόλοιπους αθλητές με κλήρωση .

  • Τροφοδοσία Αγώνων

Mountain Running

1ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΕΠΟΝΙΤΣΑ – Βρίσκεται στο 6.9 χιλ. και θα υπάρχει υδροδοσία – ισοτονικό
2ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ – Βρίσκεται στο 11.8 χιλ. θα υπάρχει υδροδοσία – ισοτονικό – τροφοδοσία
3ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΜΠΕΛΙΑ-ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ – Βρισκεται στο 18,8 χιλ. θα υπάρχει υδροδοσία – ισοτονικό

Mountain Bike

1ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΠΟΣΤΑΝΙΑ βρίσκεται στο 9,5 χιλ. θα υπάρχει υδροδοσια – ισοτονικο
2ος ΠΑΛΙΟΣΤΑΝΗ βρίσκεται στο 18 χιλ, θα υπάρχει υδροδοσία – ισοτονικό – τροφοδοσία
3ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ βρίσκεται στο 27 χιλ, θα υπάρχει υδροδοσία – ισοτονικό

Γραμματεία

Η γραμματεία θα λειτουργήσει εντός του δημοτικού σχολείου που είναι και το κέντρο των εκδηλώσεων.

  • Σάββατο 10Απριλίου

Από τις 10 ώρα, έως και 1 ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα

  • Κυριακή 11 Απριλίου

Από τις 8 έως και μισή ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα

Για την χρονομέτρηση των Αθλητών θα υπάρχουν 3 σημεία check point στους σταθμούς των αγώνων και 2 check point που δεν θα γνωρίζουν οι Αθλητές. Αθλητής που δεν θα περάσει από ένα check point θα αποκλείεται από τον αγώνα.

  • Θεατές

Θεατές που θέλουν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των αγώνων μπορούν να βρεθούν σε διάφορα σημεία των διαδρομών.

Mountain Running
1) Εξωκλήσι Αγ. Παρασκευή απέχει 4 χιλ. από την σφενδάμη και η διαδρομή είναι ασφάλτινη ο πρώτος αθλητής θα βρίσκεται σε 17-18 λεπτά από την εκκίνηση

2) Βρίσκεται στον δεύτερο σταθμό στη τοποθεσία αεροπορία στο 11.8 χιλ. Απέχει μόνο 1 χιλ από το εξωκλήσι της Αγ. Παρασκευής και ο δρόμος είναι χωμάτινος εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο. Ο πρώτος αθλητής 50-55 λεπτά από την εκκίνηση.

3) Περιοχή ΑΜΠΕΛΙΑ πηγαδάκια, είναι το σημείο που θα βρίσκεται ο τρίτος σταθμός τροφοδοσίας και απέχει 1300 μέτρα από την εκκίνηση. Πως πηγαίνουμε, ακολουθούμε την εκκίνηση του Αγώνα, μέσα από την Πλατεία του χωριού, και στα 900 μέτρα κάνουμε δεξιά όπου στα 400 μέτρα τελειώνει η άσφαλτος αφήνουμε το αυτοκίνητο ακολουθούμε τον αγροτικό δρόμο για 100 μ όπου βρίσκουμε τον 3ο σταθμό.

4) Σφενδάμη – Εργοστάσιο Γεωργιάδη, βρίσκεται στο 21.3 χιλ. και απέχει μόνο 900 μέτρα από το χώρο της εκκίνησης πρόσβαση- άσφαλτος με αυτοκίνητο. Οι θεατές μπορούν να βρίσκονται σε πολλά άλλα σημεία του Αγώνα. Για την ασφάλεια των αθλητών θα πρέπει να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες των υπεύθυνων ασφαλείας αλλά και των ανθρώπων που θα βρίσκονται κατά μήκος των διαδρομών που θα βρίσκονται κατά μήκος των διαδρομών και σταθμών του αγώνα με τα διακριτικά γυλαίκα της διοργάνωσης.

Mountain Bike

1)Τριαντάμετρος βρίσκεται στο 2.8 χιλ. απέχει 3 χιλ. από την Σφενδάμη, ακολουθούμε την εκκίνηση του αγώνα μέσα από το χωριό με κατεύθυνση τον Πρ. Ηλία, ασφάλτινη διαδρομή όπου στο 3 χιλ. κάνουμε δεξιά και 500 μέτρα αφήνουμε το αυτοκίνητο. Στα δεξιά μας στα 60 μέτρα περνάει η διαδρομή του αγώνα

2)Προφήτης Ηλίας 5ο χιλ. ασφάλτινη διαδρομή είναι ο λόφος όπου φαίνονται οι κεραίες.

3)Παλιόστανη πλατεία από σφενδάμη 9 χιλ. ασφάλτινη διαδρομή μετά τον λόφο προφήτη Ηλία ακολουθούμε άσφαλτο όπου μας βγάζει στην Πλατεία της Παλιόστανης. Περνώντας από την Πλατεία της Παλιόστανης στα 900 μέτρα στον στάβλο του καραμήτου μπορούμε να δούμε τους Αθλητές όπου μπαίνουν σε μονοπάτι

4)Βρίσκεται έξω από την Παλιόστανη στον δεύτερο σταθμό του αγώνα στο 18 χιλ, όπως φεύγουμε από Σφενδάμη για Παλιόστανη πλησιάζοντας στο πρώτο σπίτι συναντάμε πινακίδα με κατεύθυνση δεξιά για κολινδρό στα 1500 μέτρα συναντάμε τον σταθμό.

5) Αεροπορία 3ος σταθμός μετά τον λόγο, Προφήτη Ηλία κάνουμε δεξιά, για εξωκλήσι Αγ. Παρασκευή. Αφήνουμε το εξωκλήσι στα δεξιά μας ακολουθούμε τον δρόμο για 1 χιλ, όπου συναντάμε τον 3ο σταθμό.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – S.M.F – Sfendami Mountain Festival

 

Comments are closed.